نشست نماینده‌گان امریکا و طالبان در قطر پایان یافت

10 اسد 1402
alt-white-book 2 دقیقه
نشست نماینده‌گان امریکا و طالبان در قطر پایان یافت

Evgenia Novozhenina/Reuters - 2019

نشست دو روزه‌ی قطر بین نماینده‌گان امریکا و گروه طالبان پایان یافت.

در این نشست امیرخان متقی از جانب طالبان و توماس وست از جانب امریکا ریاست هیأت‌های دو طرف را بر عهده داشتند.

از اعلامیه‌ی وزارت خارجه امریکا و تویت سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی گروه طالبان چنین برمی‌آید که «اعتمادسازی» برای «تعامل مثبت» از اهداف اصلی نشست ۳۰ و ۳۱ جولای قطر بوده است.

وزارت خارجه‌ی امریکا در یک اعلامیه گفته است که نماینده‌گان این کشور در نشست قطر نقاطی را شناسایی کردند که باعث اعتمادسازی در حمایت از مردم افغانستان می‌شود.

هیأت امریکایی ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به بحران بشری در افغانستان بر ادامه‌ی حمایت از فعالیت سازمان‌های امدادرسان و نهادهای مرتبط سازمان ملل تأکید کرده است.

فعالیت شماری از این نهادها توسط طالبان محدود شده است.

این هیأت که در ترکیب آن رینا امیری نماینده‌ی امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان نیز حضور داشته است، از نماینده‌گان طالبان خواسته است که سیاست‌هایی را که باعث وخامت وضعیت حقوق بشر، به‌ویژه در بخش زنان، دختران و جوامع آسیب‌پذیر می‌شوند، تغییر دهند.

هیأت امریکایی هم‌چنان نسبت به بازداشت‌های خودسرانه، سرکوب رسانه‌ها و اعمال محدودیت‌های مذهبی از سوی طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

علاوه بر این، نماینده‌گان امریکایی حمایت کشور خود از خواسته‌های مردم افغانستان برای رعایت حقوق بشری آن‌ها را در این نشست اعلام کرده‌اند.

هیأت امریکایی درباره‌ی وضعیت اقتصادی افغانستان، چالش‌های مربوط به سکتور بانکی و چگونه‌گی ثبات مالی در این کشور نیز با جانب طالبان گفت‌وگو کرده است. همچنان توافق شده است که گفت‌وگو بین دو طرف در این باره ادامه یابد.

طبق اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا، نمایندگان این کشور تعهدات طالبان مبنی بر استفاده نشدن قلمرو افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی ضد امریکایی و متحدان این کشور را نیز بررسی کرده‌اند.

آن‌ها در ادامه خواستار رهایی بدون قید و شرط شهروندان امریکایی از بند گروه طالبان شده‌اند و خاطرنشان کرده‌اند که این بازداشت‌ها مانع مهمی برای تعامل مثبت است.

هیأت امریکایی اگرچه به کاهش کشت مواد مخدر در افغانستان اذعان کرده است اما همزمان گفته است که باید جلو تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی گرفته شود.

ساعاتی پیش‌تر‌ از این اعلامیه، عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت خارجه گروه طالبان، در رشته‌تویت‌هایی اعلام کرد که هیأت این گروه در نشست قطر، برای اعتمادساز، خواستار لغو تحریم‌ها و حذف نام شرکت‌ها و مقامات طالبان از فهرست سیاه و هم‌چنین آزادسازی ذخایر منجمدشده‌ی بانک مرکزی افغانستان شده است.

دیدار هیأت‌های امریکایی و طالبان در قطر در آستانه‌ی دو ساله‌گی بازگشت گروه طالبان به قدرت انجام شده است.

این گروه در پانزدهم آگست ۲۰۲۱ از راه نظامی و قهرآمیز بر اریکه‌ی قدرت در افغانستان تکیه زد و حکومت خودخوانده‌ی آن تا کنون به رسمیت شناخته نشده است.

پیش‌تر شورای مقاومت ملی افغانستان و هم‌چنان مایکل مک‌کال، رییس کمیته‌ی روابط خارجه مجلس نماینده‌گان امریکا، از برگزاری نشست قطر انتقاد کرده بودند.

به گفته‌ی آن‌ها، برگزاری این گونه نشست‌ها باعث مشروعیت حکومت طالبان خواهد شد؛ گروهی که از راه خشونت به قدرت رسیده و متهم به جنایت علیه بشریت است و زنده‌گی زنان در حوزه عمومی را تعطیل کرده است.

برای دریافت خبرنامه ایمیل تان را بنویسد


نوشته‌های مرتبط