واکنش طالبان به نشست شورای امنیت: دخالت در امور داخلی ما را متوقف کنید

نشست روز چهارشنبه اعضای شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان با واکنش دوگانه از سوی گروه طالبان روبهرو شدهاست.
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان، در نشست اعضای شورای امنیت این سازمان در نیویارک اعلام کرد که حکومت طالبان یک رژیم «منزوی» و «خودکامه» و ترکیب هیأت حاکم آن «مردانه» و «از قوم پشتون با پایگاه سیاسی روستایی» است.
او همچنان گفت که گروه طالبان در حالی که خواستار به رسمیت شناخته شدن حکومت خود در افغانستان از سوی سازمان ملل متحد است، محدودیتهای زیادی را در برابر زنان این کشور وضع کرده که تقریباً موضوع به رسمیت شناخته شدن این گروه را ناممکن میسازد.
گروه طالبان ضمن آنکه آموزش دختران پس از دوره ابتدایی را ممنوع کرده، از کار زنان در نهادها و سازمانهای بینالمللی نیز جلوگیری کردهاست.
رزا اوتونبایوا تصریح کرد که مذاکرات آنها با نمایندگان گروه طالبان برای رفع این محدودیتها تا کنون نتیجهای در پی نداشته و تضمینی نیز وجود ندارد تا این محدودیتها برطرف شود.
در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل علاوه بر رزا اوتونبایوا، نمایندگان دیگر کشورها در این شورا نیز از وضع محدودیتها در برابر زندگی، آموزش و کار زنان افغانستان انتقاد کردند و همچنان برقراری ثبات در این کشور را مشروط به تشکیل حکومت فراگیر دانستند.
این بخش از اظهارات نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان و نمایندگان دیگر کشورهای عضو شورای امنیت با انتقاد گروه طالبان روبهرو شده است.
وزارت امور خارجه این گروه روز پنجشنبه با نشر اعلامیهای گفته که از تمام کشورها میخواهد که تلاش برای دخالت در امور داخلی از جمله چگونهگی ترکیب حکومت و ساختار قوانین این گروه را متوقف کنند.
این وزارت از جانب دیگر، از بخش دیگر گزارش رزا اوتونبایوا که در آن به موضوعات مواد مخدر، فساد اداری، ثبات مالی، وضعیت امنیتی و مبارزه با داعش اشاره شده بود، استقبال کردهاست.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در گزارش خود در پیوند به این موضوعات از پیشرفتهایی یاد کرده بود که به گفته او از زمان روی کار آمدن گروه طالبان به بعد حاصل شدهاست.
گروه طالبان که در پانزدهم آگست 2021 به قدرت بازگشتند، در اعلامیه خود تاکید کرده است که تنها به آن دسته از نورمها و مکلفیتهای بینالمللی پایبند است که «در تناقض با شریعت اسلامی، فرهنگ و منافع ملی افغانستان» نباشد.
جامعه جهانی تا کنون حاکمیت این گروه بر افغانستان را به دلیل تشکیل نکردن حکومت فراگیر و وضع محدودیتهای بسیار بر زندهگی، آموزش و کار زنان و همچنان نقض گسترده حقوق بشر به رسمیت نشناخته است.
نوشتههای مرتبط
